Sinds 2005 woon ik nu in Feanwalden en ben getrouwd met Karel Hoekstra. In dit zelfde jaar ben ik met vroegpensioen gegaan.

Dan krijg je wat meer tijd om hobby’s uit oefenen. Van jongs af aan was ik al creatief. Op school mocht ik graag tekenen en van mijn moeder kreeg ik van jongs af aan veel mee met allerlei soorten handwerken. Via via hoorde ik van een schilder cursus die hier werd gegeven in de Mienskip. Het maakte mij nieuwsgierig en vroeg me af of het ook iets voor mij was. Ik gaf me op en het beviel mij goed.

Na een aantal jaren wou ik wat meer. Ik oriënteerde mij hier in de omgeving en ging op les bij Diety Pieters uit Tytsjerk. Daarna heb ik een aantal jaren les gehad van Jan Kooistra uit Damwâld. Helaas kwam Kooistra te overlijden en moest ik opzoek naar een andere docent. Het werd Ben van Doorn uit Noardburgum. Hij geeft les in zijn atelier in de oude School naast de Swettetsjerke. In al die jaren, bij elke docent, veel kennis en vaardigheid op gedaan. Ik leerde met verschillende soorten verf te werken. Olie-verf, aquarel, acryl en krijttekening.

Op dit moment heb ik geen les meer en probeer ik mijzelf verder te ontwikkelen. Het liefst schilder ik landschappen vanaf foto’s die we maken tijdens onze reizen. Maar ook wel vanuit tijdschriften of anderszins.

Antje Hoekstra-Huisma

De expositie van Antje Hoekstra is te zien t/m eind oktober.

De Mienskip is in ieder geval open op maandagmiddag 13:00-17:00 uur, Dinsdagmorgen van 9:00-12:0 uur en Vrijdag van 9:00-12:00 en 13:00-15:00 uur.